دلایل کم شدن فشار آب گرم پکیج دیواری
کم شدن فشار پکیج های دیواری دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که معمولا هر برند مشکلات خاص خود را دارد. در بیشتر مدل های پکیج برقی دیواری نشتی آب در اتصالات مسیر سیستم گرمایشی می باشد. از دیگر دلایل کاهش فشار پکیج می توان به سوراخ بودن مبدل حرارتی، سفت نشدن یا باز ماندن شیرپرکن نیز اشاره کرد.
در زیر به چند مورد از دلایل اصلی کم شدن فشار پکیج اشاره می کنیم:
- سوراخ شدن مبدل حرارتی
- باز ماندن یا خراب شدن شیرپرکن پکیج برقی
- نشتی در مسیر سیستم گرمایشی و رادیاتورها
- مشکل و نشتی داشتن منبع انبساط پکیج دیواری
- کاهش اندک فشار هنگام هواگیری که البته امری عادی می باشد
کاهش فشار به دلیل خراب شدن شیرپرکن پکیج
گاهی مشاهده می شود که فشار پکیج دیواری به صورت مداوم افزایش و کاهش می یابد، از دلایل اصلی این مشکل خرابی شیرپرکن دستگاه می باشد. اگر در عملکرد شیرپرکن پکیج برقی مشکلی پیش بیاید باعث مشکلاتی که اشاره شد می شود و راه حل این مشکل تعویض فوری شیرپرکن می باشد.
کاهش فشار پکیج به دلیل مشکل در منبع انبساط
اگر منبع انبساط پکیج برقی به هر دلیلی خراب یا سوراخ شود، فشار پکیج دیواری کاهش پیدا می کند. در این صورت باید فورا آن را تعویض کرد. بهترین راه پیش گیری از این مشکل، رسوب زدایی مرتب پکیج برقی می باشد. از دلایل اصلی خرابی منبع انبساط پکیج های دیواری سوراخ شدن و یا باد نداشتن آن می باشد.
کاهش فشار پکیج به دلیل نشتی آب
در صورت کم شدن فشار پکیج دیواری حتما مسیرهای سیستم گرمایشی را برای پیدا کردن نشتی چک و آن را رفع کنید. نشتی از هرجایی هر چقدر هم جزیی باشد، به تدریج فشار دستگاه را کاهش می دهد. این نشتی می تواند از لوله کشی رادیاتورها یا اتصالات و یا حتی از مسیر سیستم گرمایشی باشد. البته احتمال سوراخ شدن سیستم گرمایش از زمین بسیار کم می باشد و معمولا نشتی در اتصالات یا لوله های متصل به رادیاتورها می باشد.
کاهش فشار دستگاه به دلیل وجود هوا در سیستم گرمایشی
از دلایل مهم کاهش فشار پکیج های برقی وجود هوا در سیستم گرمایشی پکیج می باشد. این مشکل برخلاف مشکلات قبلی به آسانی حل می شود، برای حل این مشکل می توانید خودتان بدون داشتن دانش تخصصی، اقدام به هواگیری سیستم گرمایشی کنید. این عمل باید هر ساله قبل از شروع فصل سرما انجام شود. برای آموزش مرحله به مرحله هواگیری پکیج برقی می توانید اینجا کلیک کنید.
روش رفع مشکل کاهش فشار آب پکیج
تا اینجا به دلایل اصلی افت فشار پکیج اشاره کردیم، در ادامه روش های رفع این ایراد را توضیح می دهیم:
به صورت کلی راه حل رفع افت فشار پکیج های دیواری شامل سه مورد زیر می باشد:
- تنظیم عقربه پکیج دیواری
- تنظیم عملکرد شیر یه راهی هیدرولیکی
- تنظیم شیر موتور برقی پکیج دیواری
رفع مشکل کاهش فشار پکیج دیواری با تنظیم شیر سه راهی هیدرولیکی
این قطعه انرژی حرکتی سوپاپ آبگرم پکیج را تامین می کند. در صورت خرابی این قطعه دستگاه پکیج دچار افت فشار خواهد شد و راه حل رفع این مشکل تعویض این قطعه خواهد بود.
رفع مشکل کاهش فشار پکیج دیواری با تنظیم کردن شیر موتور پکیج
گاهی مشاهده می شود شعله در پکیج روشن می شود اما دمای آبگرم مصرفی بالا نمیرود، در این صورت علت کاهش فشار پکیج دیواری شیر موتور برقی است و می توانید یا این قطعه را تعمیر و یا در صورت قابل تعمیر نبودن، آن را تعویض کنید. با تعویض یا تعمیر این قطعه مشکل کاهش فشار دستگاه نیز حل خواهد شد.
مشکل کاهش فشار پکیج برقی به دلیل تنظیم نبودن عقربه های پکیج
یکی از موارد مهم در کم بودن فشار دستگاه عدم توجه به عقربه مانومتر پکیج می باشد. این عقربه باید عددی مابین 1 تا 2 را نشان دهد که در بهترین حالت عدد 1.5 بار می باشد. اگر فشار دستگاه از 1 بار کاهش پیدا کند باعث خاموش شدن و روشن نشدن پکیج خواهد شد. همچنین اگر از 2 بار بیشتر شود، بر اثر فشار بیش از حد، باعث آسیب به دستگاه خواهد شد.
برخی از دلایل پراستفاده بالا نرفتن فشار پکیج های دیواری
- خرابی برد کنترل
- تنظیم نبودن فشار آب
- خرابی کلید حرارتی پکیج
- خرابی منبع انبساط پکیج
- وجود هوا در مدار انبساط
- خالی شدن باد منبع انبساط پکیج
- خراب شدن شیر اطمینان در پکیج دیواری
- متناسب نبودن منبع انبساط با حجم آب مدار گرمایش در پکیج
- ضعیف شدن فنر سوپاپ یا رسوب گرفتن دریچه آب در پکیج
دیدگاهتان را بنویسید