هواگیری و تنظیم فشار پکیج و دلایل انجام آن
در این مقاله هواگیری پکیج های برقی دیواری هاوین را به شما آموزش خواهیم داد. هر ساله بعد از اتمام فصل تابستان و سرد شدن هوا باید قبل از روشن کردن پکیج، آن را هواگیری کنید. هواگیری پکیج دیواری و رادیاتورها بسیار مهم می باشد و در صورت عدم انجام این کار، عملکرد پکیج شما دچار مشکل خواهد شد. توجه کنید هواگیری پکیج با تنظیم فشار دستگاه متفاوت می باشد، هواگیری در واقع تخلیه هواهای محبوس شده در مسیر جریان آبگرم پکیج و رادیاتورها می باشد.
دلیل هواگیری پکیج دیواری
حالا بریم ببینیم اصلا چرا پکیج نیاز به هواگیری داره؟ اگه داخل سیستم گرمایشی پکیج هوا وجود داشته باشه باعث اختلال در عملکرد دستگاه میشه و باعث بهم خوردن تنظیم دما و عملکرد پکیج می شود. از نشانه های وجود هوا داخل مسیر گرمایش پکیج دیواری، سرد و گرم شدن دمای آب می باشد و از دست دادن یکنواختی گرما می باشد. البته دقت کنید که این یکی از دلایل ایجاد مشکل در پکیج می باشد و دلایل دیگری نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود. انجام به موقع و مرتب فرآیند هواگیری سیستم گرمایشی پکیج های دیواری باعث افزایش طول عمر دستگاه و بازدهی آن می شود و با کاهش هزینه ها، صرفه جویی بسزایی در مصرف انرژی نیز به دنبال خواهد داشت. در ادامه چند مورد از مشکلاتی که عدم هواگیری به موقع ممکن است باعث بروز آن ها شود را لیست کرده ایم:
- ایجاد صداهای غیرعادی هنگام کار پکیج
- دمای غیرعادی آب،(سرد شدن یا داغ شدن بیش از حد)
- ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه و حتی روشن نشدن آن
- سرد و گرم شدن آبگرم بهداشتی خروجی از پکیج
- داغ شدن و حتی گاهی آسیب رسیدن به موتور دستگاه
مراحل هواگیری پکیج های دیواری
فرآیند هواگیری پکیج های دیواری، بسیار آسان می باشد و فقط کمی نیاز به دقت، صبر و حوصله دارد، برای انجام عمل هواگیری باید مراحل انجام کار را به صورت صحیح و به موقع انجام دهید تا نتیجه مطلوبی داشته باشد. عمل هواگیری در پکیج های دیواری عموما مشابه هم می باشند و فقط با هم تفاوت های جزیی دارند. مرحل هواگیری پکیج های دیواری به شرح زیر می باشد:
- در مرحله اول پکیج را روی حالت زمستانه تنظیم کنید. دقت کنید تمامی شیرهای ورودی و خروجی آبگرم و رادیاتورها باز باشند. در این حالت پکیج باید به صورت خودکار روشن شود.
- در مرحله دوم پیچ هواگیری را که معمولا در زیر یا بالای پکیج، اطراف پمپ آن تعبیه شده است، پیدا کرده و آن را کمی خلاف عقربه های ساعت بچرخانید. پس از باز کردن شیرهواگیری دستگاه، باید آب به همراه کمی هوا از دستگاه خارج شود. در این مرحله ظرف و دستمالی با جذب بالا باید زیر شیرهواگیری دستگاه قرار دهید تا آب تخلیه شده را جمع آوری کنند. !!!!! توجه کنید که آب خروجی دستگاه می توان داغ باشد، پس احتیاط لازم را به عمل آورید !!!!!
- هنگام خروج آب از پکیج ممکن است صداهایی غیر عادی به گوش شما برسد که نیاز به نگرانی نیست و کاملا طبیعی می باشد. معمولا در هنگام پایان هواگیری فشار آب خروجی یکنواخت شده و سر و صدای آن کاهش می یابد.
- در مرحله آخر کافی است پیچ هواگیری پمپ دستگاه را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا عمل هواگیری به اتمام برسد.
هواگیری خود پکیج به اتمام رسید، حالا به سراغ رادیاتورها بروید و ترجیحا از نزدیکترین رادیاتور به دستگاه شروع کنید و تک تک رادیاتورها را با باز کردن پیچ هواگیری کنار آنها، کاملا هواگیری کنید. برای آموزش هواگیری رادیاتورها اینجا کلیک کنید.
تنظیم فشار بار پکیج دیواری
بعد از هواگیری پکیج برقی دیواری، عامل مهم دیگری که در عملکرد دستگاه تاثیر بسیار زیادی دارد، تنظیم فشار پکیج می باشد. حتما هر بار قبل از روشن کردن پکیج فشار دستگاه را چک کنید. برای انجام اینکار فقط کافی است مانومتر روی دستگاه را بررسی کنید و ببینید فشار سنج چه عددی را نشان می دهد. (فشار استاندارد تمامی مدل های پکیج 1 تا 1.5 می باشد.)
کاهش فشار دستگاه همچنین از روشن شدن دستگاه به صورت خودکار جلوگیری می کند، پس اگر پکیج شما خاموش شده یا روشن نمی شود، اول فشار آن را چک کنید و در صورت کم شدن، آن را تنظیم کنید.
تنظیم فشار Bar (psi) پکیج دیواری
برای افزایش فشار پکیج دیواری یک عدد شیرپرکن در پایین دستگاه تعبیه شده که با باز کردن آن جهت مخالف عقربه های ساعت، فشار آب داخلی پکیج افزایش می یابد. پس ابتدا شیر را کمی باز کنید و حواستان به مانومتر فشارسنج باشد و هر زمان که به 1.5 بار رسید بلافاصله آن را ببندید. مراقب باشید فشار از 1.5بار بیشتر نشه!!! شاید مشکل براتون پیش اومد و فشار بیش از حد شد که این امر خیلی خطرناکه و ممکنه باعث ترکیدگی لوله ها در مسیر گرمایش شوفاژ بشه.
برای کاهش فشار بار پکیج که البته خیلی به ندرت نیاز میشه، ابتدا شیر فلکه ورودی آب منزل رو ببندید یا به جای اون اب سرد ورودی به پکیج را ببنید ( فرقی نداره هر کدوم دسترسی راحتتری داشتید)، سپس یکی از شیرهای ابگرم منزل را باز بگذارید. در مرحله بعد شیرپرکن پکیج دیواری را باز کنید. مشاهده می کنید فشارسنج کم کم کاهش می یابد. در آخر هم شیرپرکن را ببندید تا فشار داخلی پکیج روی 1.5 ثابت شود.
مطالب مرتبط
آموزش هواگیری رادیاتور پکیج برقی
بعد از خود پکیج دیواری، رادیاتورها مهمترین قسمت در سیستم گرمایشی هستند. پکیج بدون وجود رادیاتور سیستم ...
دلایل کم شدن فشار آب گرم پکیج دیواری
کم شدن فشار پکیج های دیواری دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که معمولا هر برند مشکلات ...
علت گرم نشدن پکیج دیواری چیست؟
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در حال استفاده از آبگرم باشید و ناگهان آب ...
دیدگاهتان را بنویسید